PSV hoort toekomstwens: 'Ik zal nooit nee zeggen tegen Bayern München'

PSV hoort toekomstwens: 'Ik zal nooit nee zeggen tegen Bayern München'

22 november 2023 om 11:05

Malik Tillman laat zich uit over zijn toekomst. De 21-jarige middenvelder van PSV speelt op huurbasis in Eindhoven en kan na dit seizoen definitief overgenomen worden. De Amerikaan is nu nog eigendom van Bayern München.

Tillman, die zeven wedstrijden in de hoofdmacht van Bayern op zijn naam heeft, ligt nog tot medio 2026 vast bij Der Rekordmeister. "Ik denk dat ze dan wel vertrouwen in me hebben. Bayern München behoort tot de beste teams ter wereld. En het is mijn doel om basisspeler in één van die elftallen te worden. Als dat Bayern wordt, zou dat fantastisch zijn", laat hij optekenen door Voetbal International.

Naar eigen zeggen weet de aanvallende middenvelder nog niet wat de plannen met hem zijn. "Als PSV de koopoptie activeert, heb ik er denk ik niet veel over te zeggen. Dan voetbal ik bij PSV op een hoog niveau, wil ik beter en beter worden om uiteindelijk weer een stap omhoog te maken", benadrukt hij. "München is niet mijn thuisstad, maar het was wél een soort van mijn achtertuin. De meeste van mijn vrienden heb ik daar leren kennen. Ik weet niet of het me lukt of hoelang het duurt, maar als er een kans komt zal ik nooit nee tegen Bayern zeggen."

Bij Bayern stond Tillman al op het veld met spelers als Robert Lewandowski, Serge Gnabry, Joshua Kimmich en Thomas Müller. "In het begin sla je jezelf in het gezicht en vraag je je af: Is dit de realiteitGebeurt dit allemaal echt? Want als je in de opleiding van Bayern zit, is dé grootste droom met deze spelers te trainen en te voetballen."