Koeman over Xavi Simons

Koeman niet bezorgd door doelpuntendroogte van aanvaller: 'Goal gaat wel komen'

22 november 2023 om 08:15
Laatste update: 22 november 2023 om 08:21

Het baart Ronald Koeman geen zorgen dat Xavi Simons nog niet heeft weten te scoren voor het Nederlands elftal. De aanvaller van RB Leipzig speelde tegen Gibraltar, weliswaar als invaller, zijn tiende interland. 

Simons maakte dinsdagavond tijdens de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Gibraltar na ruim een uur spelen zijn opwachting. Afgelopen zaterdag stond de voormalig PSV'er nog wel in de basis, toen Oranje zich tegen Ierland (1-0) plaatste voor het EK in Duitsland. Voor Koeman was het belangrijker dat Simons rust kreeg, dan dat hij tegen Gibraltar zijn eerste interlandtreffer zou maken. "Ik vind dat niet zo belangrijk", zegt de bondscoach daarover in gesprek met de NOS

"Hij moet zich rustig ontwikkelen en niet geforceerd bezig zijn met een goal maken", vervolgt Koeman. "Hij is een speler die ook heel veel speelt. Ik dacht wel: misschien maakt hij een goal, dan zijn we ook van dat item af. Maar bij mij leeft dat totaal niet." 

De zestigjarige oefenmeester denkt overigens wel dat Simons bezig is met het feit dat hij nog niet heeft gescoord voor Oranje. "Maar wat mij betreft is dat niet nodig. Het is een jonge speler die zich geweldig ontwikkelt. Die goal gaat wel komen. Ik zie het wel aan zijn lichaamshouding. Dat is logisch. Hij wil goals maken, ik denk dat dat een gezonde eigenschap is."