Van Dijk sprak met Weghorst over interview: "Zat hoog"

Van Dijk sprak met Weghorst over interview: "Het zat hem hoog"

21 november 2023 om 23:35

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk sprak na de wedstrijd tegen Ierland met Wout Weghorst over diens veelbesproken interview bij de NOS. De spits stoorde zich aan de negatieve vraagstelling, hoewel Nederland zich net had geplaatst over het EK.

Na het treffen met Gibraltar erkent Van Dijk dat hij in de afgelopen dagen wel even een arm om Weghorst heeft geslagen. "We hebben er heel veel over gesproken met z'n allen. Ik denk dat die negativiteit totaal niet heerst rondom het team en de staf", zegt de ervaren verdediger voor de camera van de omroep.

"Het is duidelijk dat Wout ook wel weet dat hij iets anders had kunnen reageren", gaat Van Dijk verder. "Maar het zat hem hoog en we zijn allemaal mensen. Soms lopen de dingen zoals ze lopen. We hebben erover gesproken en het gaat erom hoe we als groep zijn en wat er binnenskamers speelt. Het is belangrijk dat dát goed is. Negatieve geluiden van buitenaf moeten ons eigenlijk niet kunnen raken."

De aanvoerder van het Nederlands elftal benadrukt dat het nog beter kan en snapt dat de media nog niet de polonaise lopen. "Zeker weten, maar ik ben iemand die vaker naar het positieve kijkt dan het negatieve. Het negatieve moet benoemd worden en dat wordt zeker ook gedaan bij ons. We kunnen hard met elkaar zijn. Dat hoort zo, maar dat hoeft niet altijd gezien te worden door de buitenwereld."

"Als het onderling maar goed zit tussen ons. Wij moeten weten wat we willen uitstralen en onderling moeten we elkaar ook kunnen corrigeren. Dat gebeurt ook", besluit Van Dijk.