Van der Vaart over Malen en Stengs

Van der Vaart ziet twee tegenvallers bij Oranje: 'Heb hem vaak heel hoog zitten'

21 november 2023 om 21:50
Laatste update: 21 november 2023 om 21:58

Rafael van der Vaart was niet tevreden over het spel van Donyell Malen en Calvin Stengs in de eerste helft tegen Gibraltar. Vooral de aanvaller van Feyenoord viel de analist erg tegen, omdat hij normaal juist groot fan van hem is. Collega Pierre van Hooijdonk heeft voor twee spelers juist complimenten over.

"Feyenoorders maken het verschil", merkt Van der Vaart allereerst op bij de NOS. Daarna heeft hij toch wat kritiek op doelpuntenmaker Stengs. "Ik heb hem heel hoog zitten en daarom bekijk ik hem ook zo, maar ik vond hem heel erg slordig. Als je echt door wilt groeien als topspeler, wat ik wel in hem zie, dan moeten sommige aannames echt beter. Goede goal, maar ik vind dat je wel echt kritischer moet zijn. Malen vond ik ook wel echt slecht."

Van Hooijdonk is juist complimenteus over twee spelers van Oranje. De samenwerking tussen Mats Wieffer en Wout Weghorst was volgens de analist erg goed. "Wieffer komt vaak in die positie door de wisseling met Weghorst. Dat doen zij heel goed en zij zijn ook eigenlijk de twee die de meeste kansen krijgen. Zij zijn bij elke goal goed gepositioneerd en weten waar ze moeten staan. Iedereen luistert naar de tactiek."

Wil jij richting het EK kans maken op het officiële shirt van Oranje? Volg VoetbalPrimeur op WhatsApp Kanalen via deze link en volg de instructies!