Diant Ramaj vertelt over zijn eerste maanden bij Ajax

'Voor velen was het wonder dat ik naar Ajax kwam, maar heb me kunnen bewijzen'

21 november 2023 om 19:57

Diant Ramaj is blij dat hij zijn kwaliteiten heeft kunnen laten zien aan de buitenwereld bij Ajax. De Duitse goalie zag ook dat het voor veel mensen 'een wonder' was dat hij naar Amsterdam toe kwam, maar in de afgelopen weken overtuigt hij onder de lat.

Ajax pikte Ramaj afgelopen zomer op bij Eintracht Frankfurt. Het gerucht ging eerst dat de Amsterdammers maximaal tien miljoen euro zouden betalen voor de goalie, die tot dat moment slechts een handjevol duels speelde op het hoogste niveau. De transfersom bleek later een stuk lager uit te vallen, terwijl Ramaj door blessures van Gerónimo Rulli en Jay Gorter de kans kreeg om zich te bewijzen. "Ik ben blij dat ik die kans kon benutten", zegt de Duitser tegenover de clubkanalen.

"Ik kon me bewijzen aan iedereen die me niet kende. Voor veel mensen was het een wonder dat ik bij Ajax kwam spelen. Maar zelf weet ik wat ik in mijn mars heb en dat ik hier op mijn plek ben", stelt Ramaj. "Intern wisten ze dat bij de club ook. Ik moest het alleen nog aan de rest laten zien."

Het moeilijke seizoen van Ajax heeft echter ook impact op de sluitpost. "Dit is echt een topclub: de recordkampioen met een rijke historie. Voor mij was het in het begin heel moeilijk om te accepteren dat zo'n grote club in zo'n grote crisis en zi'n zware fase kan zitten. Maar soms is het in het leven zo dat je helemaal aan de grond moet zitten, om weer helemaal naar de top te gaan."