Janssen vertrekt niet helemaal bij Vitesse: 'Ik moet even alles laten bezinken'

Janssen vertrekt niet helemaal bij Vitesse: 'Ik moet even alles laten bezinken'

22 november 2023 om 11:55
Laatste update: 22 november 2023 om 12:07

Theo Janssen is door Vitesse van het eerste elftal afgehaald, maar de oud-middenvelder wil alsnog graag werkzaam blijven bij de Arnhemmers. Janssen voert daarover gesprekken met de club. Desondanks baalt Janssen wel van de situatie.

Na het vertrek van Phillip Cocu heeft Vitesse ervoor gekozen om Janssen ook van het eerste elftal af te halen. De voormalig Oranje-international was onder Cocu assistent-trainer. "Een breuk is nooit leuk", reageert Janssen in gesprek met de Gelderlander. "En deze al helemaal niet. Ik had uiteraard andere verwachtingen. Maar de prestaties waren niet goed. Dat heeft dan consequenties. Dat is inherent aan topsport."

Janssen stelt dat 'zijn hart' nog altijd bij Vitesse ligt. "En dan is dit een tegenslag. Dat kan ik niet ontkennen. Maar ik laat mijn club niet in de steek", zegt hij. "Ik ben in gesprek met de technisch directeur (Benjamin Schmedes, red.). Ik moet even alles laten bezinken, maar dan wil ik weer snel aan de slag. We stippelen zo een koers uit voor de toekomst. En dat betreft de langere termijn. Langer dan dit seizoen. Dat vind ik mooi. Ik wil ook bij deze club actief blijven."

Definitief vertrekt Janssen dus niet bij Vitesse, maar dat hij niet langer betrokken is bij de hoofdmacht steekt hem uiteraard. "Vooral de wijze waarop alles is gelopen bij Vitesse, steekt. Dat het allemaal zo lang duurde. Dat wij als coaches van niets wisten, terwijl de Gelderlander het nieuws bracht. Knap achterhaald, maar de communicatie naar ons toe had beter moeten zijn. Er heerste tot maandagmiddag onzekerheid en onduidelijkheid. Daar was niemand bij gebaat. Dat heb ik ook gezegd."