LIVE: Oranje sluit EK-kwalificatie in Portugal af tegen voetbaldwerg Gibraltar

LIVE: Oranje wint met hattrick Stengs van Gibraltar (gesloten)

21 november 2023 om 22:00
Laatste update: 21 november 2023 om 22:40

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond zijn laatste wedstrijd van deze EK-kwalificatiecyclus en tevens zijn laatste duel van dit kalenderjaar. In het Portugese Faro is Gibraltar de tegenstander. VoetbalPrimeur doet live verslag van alle gebeurtenissen tijdens en rondom de wedstrijd.

Het Victoria Stadium in Gibraltar, dat momenteel verbouwd wordt, voldeed niet meer aan de eisen om interlands te kunnen organiseren, waardoor er wordt uitgeweken naar Portugal. Het duel met de nummer 198 op de FIFA-wereldranglijst wordt voor de formaliteit afgewerkt. Oranje is al zeker van deelname aan het EK, terwijl het puntloze Gibraltar laatste is geworden in Groep B.

Bondscoach Ronald Koeman heeft verklapt dat Stefan de Vrij wederom in de basis staat. Verder liet de keuzeheer weten een aantal wijzigingen door te voeren ten opzichte van afgelopen vrijdag. Jorrel Hato en Thijs Dallinga kunnen dinsdagavond hun debuut in het Nederlands elftal maken. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20.45 uur.

De opstelling van Oranje: Verbruggen; Teze, De Vrij, Van Dijk, Hartman; Wieffer, Koopmeiners, Veerman; Stengs, Weghorst, Malen.

Mis hieronder niets van de wedstrijd!