Koeman legt Oranje-basisplaats van Jerdy Schouten uit

Koeman duidelijk: 'Hij was dusdanig goed, dat hij een van de elf is die je kiest'

18 november 2023 om 20:49

Ronald Koeman vindt dat Jerdy Schouten het 'verdient' om zichzelf te laten zien tegen Ierland. De middenvelder van PSV begint in de basis tegen de Ieren, terwijl Tijjani Reijnders zijn sporen al verdiend lijkt te hebben.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ierland krijgt Koeman bij de NOS de vraag of hij lastige keuzes moest maken, bij het samenstellen van zijn opstelling. "Je hebt heel veel middenvelders, daar heb ik over nagedacht", antwoordt hij. "Schouten verdient het en krijgt een mooie wedstrijd, waarin hij kan laten zien dat hij bij het Nederlands elftal hoort."

Is de partner van Schouten op het middenveld, Reijnders, door zijn sterke optredens dit seizoen al onomstreden bij Oranje? "In zijn wedstrijden, in de korte periode dat hij er nu bij is, heeft hij dusdanig goed gespeeld, dat hij wel een van de elf is die je op het papier zet. Hij kan ook nog op meerdere posities op het middenveld spelen."

Tegen Ierland begint Oranje met vijf verdedigers. De kans is echter aanwezig dat Koeman er tijdens de wedstrijd voor kiest om terug te gaan naar 4-3-3, net als hij in de eerste ontmoeting met de Ieren deed. "We hebben getraind en besproken wanneer we terug willen switchen naar vier verdedigers en hoe we dat gaan doen."