Van Hanegem ziet zwakte bij Feyenoord

Feyenoord-zwakte valt Van Hanegem op: "Hoe vaak mislukt het wel niet?"

17 november 2023 om 17:22

Willem van Hanegem stoort zich aan de opbouw van Feyenoord. De Kromme vindt dat de Rotterdammers te veel risico nemen, door de bal achterin juist vaak breed te spelen.

In de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad deelt Van Hanegem zijn mening over de Feyenoord-opbouw. De oud-speler van de landskampioen vindt dat de ploeg van Arne Slot daarin te veel risico neemt. "Ik vraag me altijd af of dat nodig is. Die bal gaat maar breed en nog een keer breed", begint Van Hanegem.

"Dan schieten ze er niets mee op en op het moment dat het link wordt, geeft er één een ros naar voren. Hoe vaak mislukt het wel niet?", vraagt De Kromme zichzelf hardop af. "En hoe vaak denk je wel niet: potverdorie. En op dit moment ben je niet in de vorm om een achterstand zomaar even recht te kunnen trekken."

"Let maar op. Als een speler tien keer de bal krijgt, gaat hij negen keer terug. Dat heeft niets met opbouwen te maken. Je doel moet zijn drie of vier spelers kwijt te zijn met een pass en dan kun je spelen", besluit Van Hanegem.