Koeman ziet vijfde Oranje-international afvallen met Geertruida

Blessures blijven Oranje achtervolgen: Koeman ziet vijfde international afvallen

17 november 2023 om 11:26
Laatste update: 17 november 2023 om 12:54

Lutsharel Geertruida komt tegen Ierland en Gibraltar niet in actie voor het Nederlands elftal. De verdediger van Feyenoord is geblesseerd geraakt op de training en heeft het trainingskamp per direct verlaten.

Geertruida liep donderdag een blessure op. Na onderzoek is de conclusie getrokken dat hij niet in actie kan komen in de EK-kwalificatieduels met Ierland (zaterdag) en Gibraltar (dinsdag). Wat de Feyenoorder precies mankeert, maakt de KNVB niet bekend. Bondscoach Ronald Koeman roept geen vervanger op.

Geertruida is na Nathan Aké, Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Jeremie Frimpong de vijfde international die wegvalt uit de oorspronkelijke selectie van 25 man. Eerder moest Koeman al een streep zetten door de namen van Frenkie de Jong, Memphis Depay, Matthijs de Ligt, Noa Lang, Micky van de Ven, Jurriën Timber en Sven Botman.

Na het wegvallen van Frimpong werd PSV'er Jordan Teze al toegevoegd aan de selectie. Koeman heeft tegen Ierland en Gibraltar achterin nog de keuze uit Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Daley Blind, Jorrel Hato en Teze. Drie punten in twee wedstrijden zijn genoeg voor het binnenhalen van het EK-ticket.