Veerman pareert kritiek Van der Vaart: 'Ik verbaas me hier echt over'

Veerman pareert kritiek Van der Vaart: 'Ik verbaas me hier echt over'

17 november 2023 om 10:39

Joey Veerman kan zich niet vinden in de uitspraken van Rafael van der Vaart. De 109-voudig Oranje-international stelt dat Frenkie de Jong en Veerman niet samen op het middenveld kunnen staan in het Nederlands elftal.

Veerman is het oneens met Van der Vaart. "Ik verbaas me hier echt over, want volgens mij heeft nog nooit iemand ons samen op het middenveld gezien", zegt de PSV-middenvelder tegen De Telegraaf. "Misschien beschikt hij over een glazen bol. Met de uitspraak van Johan Cruijff dat goede voetballers altijd samen kunnen spelen, ben ik het wél eens."

Ronald Koeman heeft op het middenrif opties in overvloed. Veerman zou zelfs het middenveld kunnen vormen met Jerdy Schouten, met wie hij ook bij PSV samenspeelt. "Het zou wel leuk zijn", lacht hij. "En bij PSV draait het uitstekend. Maar Tijjani Reijnders doet het goed bij AC Milan, Mats Wieffer laat zich gelden bij Feyenoord en Teun Koopmeiners en Marten de Roon zijn vaste krachten in de Serie A. De concurrentie is groot. Maar ik zit er ook niet voor niks bij."