Antwerp moet mogelijk toch vrezen voor schorsing Overmars

Schorsing van Overmars krijgt wellicht nog staartje: 'FIFA kan actie ondernemen'

16 november 2023 om 23:51
Laatste update: 16 november 2023 om 23:54

Marc Overmars heeft een schorsing van één jaar gekregen na zijn grensoverschrijdend gedrag bij Ajax. Deze straf telt alleen voor een functie bij de KNVB of organisaties die bij de bond zijn aangesloten, dus niet voor zijn werk bij Royal Antwerp. Toch kan daar nog verandering inkomen, want ook de FIFA moet zich nog over de zaak buigen.

Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam sprak met Het Laatste Nieuws over de situatie. Volgens de regels van wereldvoetbalbond FIFA is de KNVB verplicht om dit bij hen te melden. Dan kan de FIFA ook nog een schorsing opleggen die ook in België zal gelden. "De FIFA zou op grond daarvan nog actie kunnen ondernemen. Dat zou gevolgen kunnen hebben voor zijn werkzaamheden bij Antwerp."

Ook bij Royal Antwerp is het laatste woord nog niet gezegd over de schorsing van Overmars. De Belgische club gaf aan dat ze spoedig met een reactie zullen komen, nadat de uitspraak door de clubleiding nader is bekeken. Het Insituut Sportrechtspraak (ISR) deed donderdag uitspraak in de zaak Overmars. De technisch directeur is veroordeeld voor het schenden van de reglementen voor seksuele intimidatie, waardoor hij nu voor één jaar is geschorst in Nederland. Over die schorsing zit een proeftijd van twee jaar.