Ontstemd Vitesse in beroep tegen nieuwe boete KNVB

Ontstemd Vitesse gaat in beroep tegen nieuwe boete van KNVB

16 november 2023 om 18:58

Vitesse reageert ontstemd op een nieuwe boete die door de licentiecommissie van de KNVB is opgelegd. De Gelderse club gaat in beroep tegen de straf, die het kreeg omdat het de bond niet tijdig informeerde over een breuk met de Litouwse bank Revolut.

Vitesse kreeg eerder te horen dat ING de samenwerking wil stopzetten vanwege de banden met grootaandeelhouder Valeriy Oyf. De Arnhemmers dachten in Revolut een nieuwe bank te hebben gevonden, maar de Litouwers verbraken 'uit het niets' de relatie afgelopen zomer. 'Aangezien Vitesse de KNVB hier niet direct over heeft geïnformeerd heeft de licentiecommissie recent besloten om de club hiervoor een boete op te leggen', schrijft de club donderdag.

Vitesse kan zich niet vinden in de boete en is in beroep gegaan. "Aangezien Vitesse nog steeds de beschikking heeft over een lopende bankrekening bij ING Bank en ook nog in gesprek was met ING en we daarnaast op basis van de moeizame communicatie met Revolut nog niet de indruk hadden dat de opzegging door Revolut onomkeerbaar was, leek er voor de club geen directe aanleiding om al direct melding te doen van de opzegging aan de licentiecommissie van de KNVB", reageert algemeen directeur ad-interim Peter Rovers. 

"Nadat ING in een gesprek opnieuw bevestigde de bankrelatie te willen beëindigen wanneer de Russische connectie niet kan worden verbroken en ook verdere communicatie vanuit Revolut uitbleef is door Vitesse melding gedaan bij de KNVB", besluit Rovers. Eerder kreeg Vitesse al een boete van de KNVB omdat het jaarverslag niet op tijd werd ingediend.