Deense media geschrokken van felle kritiek Kenneth Perez op Ajacied Gaaei

Arnesen wijst Perez terecht na Ajax-kritiek: 'Ik zou zelf nooit zoiets zeggen'

16 november 2023 om 12:24
Laatste update: 16 november 2023 om 12:24

Kenneth Perez was ruim een maand geleden, na de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (0-4), uiterst kritisch op Anton Gaaei. Frank Arnesen, landgenoot van Perez en Gaaei, laat in gesprek met Tipsbladet zijn licht schijnen over de uitlatingen. 

Perez zei na afloop van de wedstrijd onder meer dat Gaaei het niet gaat redden bij Ajax. Arnesen heeft de hele 'rel' gevolgd. Hij is het niet eens met de kritiek op Gaaei, maar vindt ook dat Perez niets verkeerd heeft gedaan. "Daar worden ze voor betaald, het is hun taak om zich uit te spreken. Zo gaat dat in Nederland, in Engeland zijn ze nog erger. In Denemarken spreek je op een iets andere manier en val je iemand niet agressief aan."

"Maar helaas is het een trend. Het wordt steeds agressiever met alle media en anonimiteit", stelt Arnesen, die benadrukt zelf nooit een speler dusdanig door de mangel te halen. "Het is ook niet mijn taak, maar die van hen. Ik zou nooit zoiets over een speler zeggen."

Volgens Arnesen is het moeilijk om je aan te passen in een ploeg die twaalf nieuwe spelers heeft gekocht en in een diep dal zit. Zo ook voor Gaaei. "Je moet een speler altijd een halfjaar tot een heel jaar de tijd geven voordat je een beoordeling maakt. Hij is jong en het is zijn eerste keer dat hij een transfer heeft gemaakt. Hij wordt voor de leeuwen gegooid in een team dat totaal niet draait. Het is moeilijk voor een speler, ongeacht wie het is."