Blind over trainerscarrière en terugkeer naar Ajax

Blind wil in Amsterdam proeven van trainersvak: 'Ik houd van Ajax'

15 november 2023 om 17:14

Daley Blind heeft de ambitie om na zijn actieve loopbaan zijn trainersdiploma te behalen. Dat vertelt de Oranje-international in gesprek met Voetbal International. Blind hoopt voor het eerst van het trainersvak te kunnen proeven bij Ajax, de club waar hij naar eigen zeggen nog altijd van 'houd'. 

Blind zit in de herfst van zijn carrière. Bij Girona verrast de linkspoot momenteel vriend en vijand, door aan kop te gaan in Spanje. Ondanks dat de focus nog vol op zijn club en op Oranje ligt, is hij ook al wel bezig met het post-voetbal-tijdperk. "Ik wil mijn trainersdiploma gaan halen", vertelt hij aan VI. "Het lijkt me leuk na mijn carrière in de jeugdopleiding van Ajax mee te gaan lopen om te kijken hoe alles werkt. En dan zien we wel wat daaruit rolt."

Blind vertrok begin vorig jaar uit Amsterdam, omdat hij geen perspectief meer zag onder trainer Alfred Schreuder. Ondanks dat zijn exit uit de Johan Cruijff ArenA niet de schoonheidsprijs verdiende, is zijn liefde voor de club onveranderd. "Ik houd van Ajax. Dat is voor altijd mijn club. Dat de band met de mensen die er bij mijn vertrek zaten wat minder was, heeft voor mij niks met de club te maken. Het leven gaat door. Maar zover is het allemaal nog niet. Mijn vader heeft tot zijn 37ste gevoetbald en daar wil ik natuurlijk overheen."