Cody Gakpo verwacht kampioenschap PSV

Gakpo volgt Eredivisie nog altijd op de voet en wijst favoriet voor landstitel aan

15 november 2023 om 16:22
Laatste update: 15 november 2023 om 16:22

Cody Gakpo verwacht, op basis van de voorbije weken, dat PSV dit seizoen landskampioen wordt. De aanvaller, die begin dit jaar de overstap maakte naar Liverpool, volgt zijn oude club nog altijd op de voet. 

"Kijk je nog een beetje naar PSV?", wordt Gakpo woensdagmiddag gevraagd voor de camera van Vandaag Inside. "Ja natuurlijk", antwoordt de vleugelaanvaller, die aangeeft te 'genieten' van hoe de formatie van trainer Peter Bosz het dit seizoen doet. "Het is mijn cluppie. Ze doen het heel goed. Volgens mij zijn ze nog ongeslagen in de Eredivisie. Ze gaan een mooie toekomst tegemoet."

PSV gaat na twaalf speelrondes fier aan kop in Nederland. Gakpo denkt dan ook dat de Eindhovenaren aan het einde van dit seizoen de schaal omhoog kunnen houden. "Hoe het er nu naar uitziet wel. Ik heb nog geen team gezien waarvan ik denk: daar gaan ze het lastig tegen krijgen op dit moment. Maarja, het blijft voetbal. Het kan alle kanten nog op, het is nog vroeg in het seizoen, maar ik hoop dat ze zo door blijven gaan", besluit de Oranje-international, komende zaterdag waarschijnlijk basisklant als het Nederlands elftal tegen Ierland speelt. 

Voor PSV komen er nu zeer belangrijke weken aan. Bosz en co. spelen op 25 november het uitduel met FC Twente, waarna de uitwedstrijd tegen Sevilla en de Eredivisie-kraker (ook uit) met Feyenoord op het programma staan.