KNVB boekt miljoenenwinst

Jaarverslag: KNVB boekt miljoenenwinst ondanks cyberaanval eerder dit jaar

15 november 2023 om 15:22
Laatste update: 15 november 2023 om 15:22

De KNVB heeft over het boekjaar 2022/23 een winst geboekt van in totaal 6,3 miljoen euro. Dat heeft de Nederlandse voetbalbond, dat de nieuwe jaarcijfers heeft gepubliceerd, woensdagmiddag bekendgemaakt

Dat alle duels weer volledig toegankelijk waren en dat alle competities gewoon afgemaakt konden worden, iets wat tijdens de coronaperiode niet het geval was, is volgens de KNVB een van de belangrijkste redenen waarom de financiële cijfers dusdanig positief zijn. Daarnaast hebben ook de WK-kwartfinaleplaatsen van de mannen en de vrouwen  bijgedragen aan de financiële winst, evenals de organisatie van de Nations League-eindronde én de Champions League-finale voor vrouwen. 

De cijfers liggen wel iets lager dan afgelopen seizoen. Toen boekte de KNVB acht miljoen euro winst. Wat ook van invloed is geweest op de nieuwe jaarcijfers, is de cyberaanval op het hoofdkantoor van eerder dit jaar. Door die aanval was de bond genoodzaakt om onvoorziene kosten te maken. Denk daarbij aan het inhuren van experts. 'Daarnaast zijn incidentele kosten gemaakt voor tijdelijke uitwijkvoorzieningen en zijn vervangingsinvesteringen naar voren gehaald', zo is te lezen op de site.