Ugalde droomt van Atlético: 'Pure passe, die voel ik ook'

'Op dit moment telt alleen Twente, maar ooit hoop ik bij Atlético te spelen'

15 november 2023 om 08:56

Manfred Ugalde droomt ervan om op een dag voor Atlético Madrid te spelen. De spits van FC Twente geniet van de intensiteit bij de Spaanse topclub onder trainer Diego Simeone.

Ugalde denkt goed bij Atlético te passen, omdat ook voor hem maar één ding telt op het veld: winnen. "Vrienden bestaan niet meer. Soms val ik zelfs uit tegen mijn eigen teamgenoten, omdat ik ze scherp wil houden. De wil om te winnen is als een vuur dat begint te branden zodra ik voetbal", zegt de Costa Ricaan tegen Voetbal International. "Ik denk dat het één van mijn sterkste punten is. Ik blijf rennen, druk zetten, vechten voor de bal; ik doe alles voor die drie punten."

De 21-jarige spits werd al vergeleken met Luis Suárez. "Ik denk dat we veel gemeen hebben. We werken heel hard en zijn moeilijk van de bal af te krijgen. Het is een compliment om vergeleken te worden met zo'n grote speler, iemand naar wie ik zo vaak met bewondering heb gekeken. Maar het is niet mijn ambitie de nieuwe Luis Suárez te worden. Ik ben vooral bezig om elke dag een betere versie van mezelf te worden. En als ik toch een inspiratiebron moet noemen, dan is het Sergio Agüero. Vanwege zijn dribbels, zijn snelheid, zijn schoten met links en rechts."

Net als Suárez en Agüero hoopt Ugalde in de toekomst het shirt van Atlético te dragen. "Ik wil zo hoog mogelijk spelen. Op dit moment telt alleen Twente, maar ik ben pas 21 en heb als het goed is nog een lange loopbaan voor me. Ooit hoop ik te spelen in La Liga. En dan het liefst bij Atlético Madrid. Onder Diego Simeone. De manier waarop hij elke wedstrijd beleeft. Hoe hij zijn mensen opzweept en toeschreeuwt. Hoe hij langs de lijn tekeergaat. Ik vind dat fantastisch om te zien. Het is pure passie, die voel ik ook als ik voetbal."