Johan Inan maakt zich zorgen over blessures Bergwijn

Pijntjes van Bergwijn roepen zorgen op: 'Hoe lang kan dit nog goed gaan?'

14 november 2023 om 23:05

Ajax-clubwatcher Johan Inan stelt dat Steven Bergwijn al vanaf de voorbereiding niet helemaal fit is. Zijn afmelding voor Oranje verbaast hem dan ook niet. De blessure van Brobbey daarentegen wel.

"Van Brobbey verrast het me enigszins, want daarvan vermoedde ik geen blessure", zegt Ajax-clubwatcher Johan Inan in de AD Voetbalpodcast. Maar Bergwijn... Dat is al weken. Eigenlijk vanaf de voorbereiding al dat hij continu met pijntjes loopt."

"Hij is af en toe kreukel en dat zag je tijdens de wedstrijd tegen Almere City ook weer. Een paar keer trekkenbenen, dat je dacht: hoe lang kan dit goed gaan en hebben ze zo bij Oranje wel iets aan hem? Hij werd ook vervangen halverwege de tweede helft. Dat verbaast me dus minder, maar van Brobbey zag ik het niet meteen aankomen."

De clubwatcher vindt het sneu voor Brobbey dat hij nu niet aan kan haken bij Oranje. Volgens Inan had Brobbey een goede kans gemaakt om tegen Ierland of Gibraltar in de punt van de aanval te spelen. "Het is natuurlijk wel zonde. Hij heeft net zijn debuut gemaakt (in het Nederlands elftal, red.) en beleeft een iets betere fase nu bij Ajax. Ik denk dat hij daar bij Oranje op voort wilde borduren."