Feyenoord reageert op grote Klassieker-onthullingen: 'Nemen we zeer serieus'

Feyenoord komt met reactie op onthullend onderzoek: 'Nemen we zeer serieus'

14 november 2023 om 19:15
Laatste update: 14 november 2023 om 19:17

Feyenoord heeft gereageerd op de onthullingen die naar buiten zijn gekomen over De Klassieker van 5 april. Door een groot stuk van de NOS is duidelijk geworden dat het 'een wonder' is dat het treffen tussen Feyenoord en Ajax niet uitliep op een grote ramp.

De Klassieker van 5 april is de boeken ingegaan als het duel waarin Davy Klaassen een aansteker op zijn hoofd kreeg, waardoor hij een flinke wond opliep. Nu is duidelijk dat er nog veel meer mis is gegaan en had kunnen gaan. Zo waren er onder meer grote brandveiligheidsricico's. Tegenover RTV Rijnmond komt Feyenoord nu met een reactie. "De inzichten, conclusies en aanbevelingen die uit het rapport zijn op te maken nemen we uiteraard zeer serieus", zegt een woordvoerder.

"Veel zaken die er in benoemd worden hebben reeds onze aandacht en zijn in veel gevallen zelfs al werk in uitvoering. Voor andere aspecten geldt dat ze club en stadion, al dan niet in gezamenlijkheid met de driehoek, kunnen helpen bij het maken van beleid en de juiste beslissingen op weg naar hetgeen we nastreven: een veilig en gastvrij stadion voor iedereen."

In het NOS-rapport werd overigens duidelijk dat Feyenoord de verdachten in deze zaak stevig heeft aangepakt. Burgemeester Ahmed Aboutaleb denkt aan een verbod op grootschalige sfeeracties met spandoeken en fakkels door het onderzoek.