Burgemeester Ahmed Aboutaleb geschrokken van rapport Klassieker

Aboutaleb schrikt van bevindingen en denkt aan serieuze maatregelen voor Feyenoord

14 november 2023 om 17:42

Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, overweegt serieuze maatregelen in de Kuip. Dat bericht volgt op het onderzoek naar de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax van april dit jaar. Volgens onderzoekers had die wedstrijd uit kunnen lopen op een 'ramp'.

Aboutaleb reageert bij de NOS 'geschrokken' op de onthullingen van het onderzoek naar de verhitte Klassieker van april dit jaar en overweegt flinke maatregelen te nemen. "Net onder het spanddoek waren veel vuurwerk en fakkels. Als dat spanddoek vlam vatte, kon dat ernstige gevolgen hebben. Daar moeten we lering uit trekken." Volgens de omroep denkt Aboutaleb aan een verbod op grootschalige sfeeracties met spandoeken en fakkels. 

"De kans dat door fakkels of afgeschoten projectielen de vlag in brand had kunnen vliegen en dat in de brand en rook mensen in paniek waren geraakt, mensen brandwonden hadden opgelopen en dat mensen verdrukt zouden worden, is te groot om er niets tegen te doen en daarom moet daartegen worden opgetreden", luidt bijvoorbeeld een passage uit het onderzoek. 

Aboutaleb uit ook kritiek op Feyenoord. "Misschien betekent het dat dat deel van het stadion te druk is. Er worden meer kaartjes verkocht dan dat er mensen mogen staan."