'Bizar: Real Madrid ontslaat hoofd medische staf na wrijving over Güler'

'Zeer opmerkelijk: Real ontslaat hoofd medische staf na wrijving over Güler'

14 november 2023 om 12:35
Laatste update: 14 november 2023 om 12:40

Real Madrid heeft opmerkelijke stappen ondernomen na de nieuwe blessure van toptalent Arda Güler. Volgens berichtgeving in de Spaanse media heeft De Koninklijke hoofd medische staf Niko Mihic op straat gezet.

Mihic was sinds 2017 in dienst als hoofd van de medische afdeling van Real. Diverse media in Spanje melden dat de Kroaat ontslagen is. Aanleiding daarvoor zou de medische situatie van Güler zijn. Mihic koos er naar verluidt voor om de Turkse aanvaller conservatief te behandelen. Dit leidde tot consternatie tussen de conditietrainers, fysio's en Mihic. 

Het zou niet de eerste keer zijn geweest dat de rest van de medische staf vraagtekens plaatst bij de werkwijze van Mihic. De situatie is naar verluidt niet langer houdbaar, waardoor er afscheid is genomen van Mihic.

De achttienjarige Güler werd afgelopen zomer groots onthaald bij Real, dat hem voor twintig miljoen euro overnam van Fenerbahce. Direct na zijn komst raakte hij geblesseerd aan zijn meniscus. Eenmaal hersteld, liep hij een nieuw kwetsuur op. Om die reden staat de teller in Madrid nog op nul speelminuten.