'Trots' door Oranje-inbreng: 'Geeft aan hoe goed Feyenoord bezig is'

'Trots' door Oranje-inbreng: 'Geeft aan hoe goed Feyenoord bezig is'

14 november 2023 om 10:30

Ben Wijnstekers is trots op het feit dat er vijf Feyenoord-spelers door bondscoach Ronald Koeman zijn opgenomen in de definitieve selectie. De Rotterdammers leveren - Steven Bergwijn en Brian Brobbey zijn afgehaakt - meer spelers aan Oranje af dan Ajax en PSV bij elkaar.

Wijnstekers speelde tussen 1975 en 1988 bij Feyenoord en kwam tot 36 interlands. Vijf Feyenoorders - Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer en Calvin Stengs - zitten in Oranje, met Quinten Timber klopt de zesde op de deur. "Hij zit er dicht tegenaan", zegt Wijnstekers tegen De Telegraaf

"De inbreng van Feyenoord maakt iedereen bij de club trots", vervolgt de oud-verdediger. "Ik ben zelf aanvoerder geweest van Oranje en heb er destijds nooit voldoende bij stilgestaan hoe speciaal dat was. Nu geniet ik volop van deze jongens. Quilindschy Hartman, die met zoveel temperament speelt, vertelt hoe trots ze met z'n vijven zijn. Het geeft ook aan hoe goed Feyenoord, dat zijn spelers zo sterk ontwikkelt, als club bezig is."