Kieft weigert Brobbey aan te wijzen als schuldige: 'Sorry dat ik het zeg, maar...'

Sneijder hard voor Ajax-aanwinst: "Dit kun je echt niet doen, dit is heel slecht"

13 november 2023 om 23:07

Wim Kieft vindt het niet terecht dat Brian Brobbey wordt aangewezen als één van de spelers die schuldig is aan de gelijkmaker van Almere City. De oud-spits van de Amsterdammers vindt dat de focus uit moet gaan naar Benjamin Tahirovic.

Op bezoek bij Almere City incasseerde Ajax een late penalty, na een onhandige sliding van Tahirovic. Enkele seconden daarvoor verloor Brobbey de bal rond de middenlijn, terwijl er veel ruimte op de rechtervleugel lag voor Ajax. Toch vindt Kieft niet dat Brobbey de schuld mag krijgen van de late tegentreffer. "Nee, er zit bijna vijftig meter tussen. Sorry dat ik het zeg, maar dit is toch gewoon een sliding van een blinde?", doelt hij bij Veronica Offside op de tackle van Tahirovic.

Ook Wesley Sneijder ziet dat vooral de actie van de Bosnische middenvelder onhandig was. "Dit kun je echt niet doen, dit is heel slecht", is de recordinternational van Oranje duidelijk. "Brobbey had die bal zeker moeten geven, maar goed, dan nog..." Andy van der Meijde denkt op zijn beurt dat de malaise nog wel even aanhoudt bij Ajax. "Het gaat niet echt omhoog nog. Dit duurt nog wel een paar maanden, let maar op."