Van Oranje terug naar Jong Oranje doet geen pijn bij Ian Maatsen

Van Oranje terug naar Jong Oranje: 'Altijd een eer om voor beide uit te komen'

13 november 2023 om 22:18
Laatste update: 13 november 2023 om 22:50

Ian Maatsen was de afgelopen interlandperiode nog onderdeel van het grote Nederlands elftal, maar nu moet hij zich weer melden bij Jong Oranje. De linksback van Chelsea heeft daar echter geen problemen mee.

"Het is altijd een eer om voor beide uit te komen", zegt Maatsen tegen ESPN. In de vorige interlandperiode zat hij nog op de bank bij Oranje, bij de duels met Frankrijk en Griekenland. "Gelukkig kon ik hier ook nog meedoen, dus ik ben weer blij en trots om hier bij te zijn."

Ondanks dat zijn debuut uitbleef, kijkt Maatsen wel met een positief gevoel terug op zijn ervaring bij het grote Oranje. "Het was een goede ervaring, de jongens hebben me goed meegetrokken in de groep. Het is jammer dat ik geen minuten mocht maken, maar het was een heel grote eer."

Voor de EK-kwalificatie speelt Jong Oranje in de komende interlandperiode tegen de leeftijdsgenoten van Gibraltar en Zweden. Als de formatie van Michael Reiziger die wedstrijden wint, is plaatsing voor het Europese eindtoernooi al dichtbij.