Van de Kerkhof lyrisch over 'machine': 'We breken record op record'

Van de Kerkhof kijkt naar Ajax: 'Volkomen terecht dat hij bij Oranje zit'

13 november 2023 om 14:28

Willy van de Kerkhof constateert dat PSV een 'machine' aan het worden is. De ploeg van trainer Peter Bosz heeft na twaalf competitiewedstrijden nog altijd de volle buit in de Eredivisie.

Van de Kerkhof vond Jordan Teze tegen PEC Zwolle (4-0) een goede wedstrijd spelen, al was de vleugelverdediger geen uitzondering. "PSV begint steeds meer een machine te worden. We breken record op record", zegt hij tegen Omroep Brabant. De PSV-coryfee hoopt dat Bosz Guus Til voorlopig 'op tien' laat staan. "Hij is een slimme voetballer, hij maakte ook een uitstekende goal. Van mij mag Bosz het elftal voorlopig zo laten staan."

"Anderen kunnen dan de laatste twintig minuten hun bijdrage leveren", aldus Van de Kerkhof, doelend op onder meer Malik Tillman, die de vierde treffer voor diens rekening nam. De Amerikaan scoorde na een hoogstandje - een hakbal - van Sergiño Dest. "Of ik dat wel eens gedaan heb? Nee, dan was ik omgevallen", lacht hij.

Jorrel Hato
Van de Kerkhof blikt vooruit op de komende interlandperiode. Ajax-jongeling Jorrel Hato zit voor het eerst bij het Nederlands elftal. "Volkomen terecht dat Jorrel Hato bij Oranje zit", stelt hij. "Ajax is helemaal geen team, maar Hato individueel doet het goed. Heel slim van bondscoach Ronald Koeman om hem alvast een keer mee te laten draaien bij het Nederlands Elftal. Hij is een speler voor de toekomst."