Perez komt met opmerkelijk voorstel voor PSV

Perez is klaar met oppermachtig PSV: 'Mag niet van KNVB, maar: handicaps!'

13 november 2023 om 07:30

Het gaat te makkelijk in de Eredivisie, en dus moet PSV zichzelf 'handicaps' gaan opleggen. Die conclusie trekt Kenneth Perez na de ruime thuiszege van de Eindhovenaren op PEC Zwolle (4-0).

De foutloze koploper PSV schreef tegen PEC weer historie: geen enkele club is het ooit eerder gelukt om in meer dan tien opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden minstens drie keer te scoren. In totaal maakte de ploeg van Peter Bosz in twaalf duels al 45 keer goals. Perez heeft inmiddels genoeg gezien.

"Het mag niet van de KVNB, maar ik vind dat PSV zichzelf regels, handicaps moet gaan opleggen", begint de ESPN-analist bij Dit was het Weekend. Hij geeft drie voorbeelden. "Niet terugspelen op de keeper, de bal maximaal drie keer aanraken op eigen helft en als je over de middenlijn bent geweest, niet meer terug naar eigen helft. Dan daag je jezelf uit."

Perez vervolgt: "Bij AZ legde Co Adriaanse ons die handicaps op tegen amateurteams. We zijn bijna zover dat PSV in acht van de tien thuiswedstrijden dat ook wel kan invoeren, om het zichzelf moeilijker te maken, om zichzelf te prikkelen. Na drie minuten zag je al dat het een walk in the park werd tegen PEC. Hier wordt PSV niet beter van."