Marciano Vink is te spreken over het opreden van Brobbey tegen Almere City

Vink benoemt uitblinker bij kwakkelend Ajax: 'Kan de rest zich echt aan optrekken'

12 november 2023 om 18:02
Laatste update: 12 november 2023 om 18:03

Marciano Vink is erg te spreken over de wedstrijd van Brian Brobbey. Ondanks het gelijkspel van Ajax tegen Almere City (2-2) ziet de ESPN-analist dat de tegenstander het erg lastig had met de sterke spits.

Brobbey was goed voor twee assists en daarmee erg belangrijk voor zijn ploeg. Maar Vink viel vooral de gedrevenheid van de sterke spits op. "Brobbey speelde echt heel goed", concludeert hij na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Almere City had het gewoon heel erg lastig met hem. Hato en Sutalo vond ik ook prima. Maar Brobbey was de enige die liet zien dat hij vandaag de wedstrijd wilde winnen", aldus de analyticus.
 
"Hij doet ook heus niet alles goed", gaat Vink verder. "Maar wat hij doet is echt iets waar de rest van de ploeg zich aan kan optrekken. Hij verloor weliswaar de bal voorafgaand aan het penaltymoment in blessuretijd, maar dat vind ik niet zo bijzonder. Dat gebeurt gewoon op de helft van de tegenstander", vervolgt de voormalig Ajax-middenvelder.
 
Brobbey was cruciaal voor Ajax door zowel bij de 1-1 als de 1-2 zijn teamgenoten te assisteren. Eerst kon supersub Chuba Akpom scoren en later invaller Benjamin Tahirovic het net vinden door het terugleggen van de Ajax-spits. "Het enige wat Brobbey nog vaker kan doen is zijn tegenstander verrassen", besluit Vink. "Dus in plaats van iedere keer een vechtduel aangaan kan hij meer de diepte zoeken."