LIVE: Ajax start met Mikautadze tegen Almere City

LIVE: Tahirovic van held naar schlemiel bij gelijkspel Ajax in Almere (gesloten)

12 november 2023 om 16:16
Laatste update: 12 november 2023 om 16:16

John van 't Schip voert de nodige wijzigingen door in de opstelling van Ajax voor het Eredivisie-duel bij Almere City. Zo kiest de trainer voor Georges Mikautadze in de basis.

De Georgische international, die deze zomer voor zestien miljoen euro overkwam van FC Metz, debuteerde in het uitduel bij Fortuna Sittard in de basis, maar kwam vervolgens niet verder dan invalbeurten tegen FC Twente, AZ en FC Utrecht. Het is nog even de vraag op welke positie Mikautadze start, want Van 't Schip husselt zijn opstelling weer door elkaar.

Zo ontbreekt Branco van den Boomen door een blessure, maar ook Silvano Vos maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie. Benjamin Tahirovic neemt desondanks op de bank plaats. Kenneth Taylor lijkt als controleur te spelen, met Kristian Hlynsson net voor zich. Mikautadze zou in dat geval de nummer tien kunnen zijn, maar het is ook mogelijk dat hij vanaf linksbuiten start.

Achterin krijgt Borna Sosa de voorkeur als linksback boven Ar'Jany Martha. Daardoor keert Jorrel Hato weer terug in het centrum. Op rechtsback krijgt Devyne Rensch de voorkeur boven Anton Gaaei.

De opstelling van Ajax: Ramaj; Rensch, Sutalo, Hato, Sosa; Taylor, Hlynsson, Mikautadze; Berghuis, Brobbey, Bergwijn