Go Ahead pakt volle buit bij RKC en boekt eerste uitzege

Go Ahead pakt volle buit bij sterker RKC en boekt eerste uitzege

11 november 2023 om 20:40

RKC Waalwijk heeft de rentree van Etienne Vaessen niet kunnen opluisteren met een zege. De ploeg van coach Henk Fraser voerde lang de boventoon, maar Go Ahead Eagles vertrok met drie punten: 0-1.

RKC nam meteen het initiatief en was na dertien minuten dicht bij de openingstreffer. Een vrije trap van Dario van den Buijs stuiterde via de onderkant van de lat echter net uit de doelmond. Hetzelfde lot was een hard schot van Denilho Cleonise beschoren na 25 minuten. RKC rook zodoende aan een treffer, maar aan de andere kant sloeg Go Ahead genadeloos toe. Willum Thór Willumsson had maar één kans nodig om Vaessen te passeren. Philippe Rommens zorgde voor de fraaie assist.

In de tweede helft ging RKC met frisse moed op zoek naar de gelijkmaker. De Waalwijkers zochten geduldig naar een opening. Cleonise probeerde het nog een keer met een gevaarlijk afstandsschot en in de rebound kwam Michiel Kramer net tekort. De Brabanders hadden zodoende wel de kansen, maar een doelpunt wilde maar niet vallen. In de slotfase had Go Ahead in de omschakeling zelfs nog wat kansjes om de score te verdubbelen, maar het bleef bij 0-1.

Voor de Deventenaren is het pas de eerste uitzege van het seizoen. De ploeg van René Hake nestelt zich nog wat steviger op de vijfde plaats in de Eredivisie, RKC is de nummer vijftien.