Twente-coach Oosting: 'Feyenoord heeft alles wat voetbal mooi maakt'

Oosting sluit zich op in kantoor voor Feyenoord: 'Samen met PSV de beste'

28 oktober 2023 om 10:17

Joseph Oosting weet dat FC Twente voor een zware dobber staat om de ongeslagen status te behouden. De trainer van de Tukkers zag Feyenoord midweeks veel indruk maken in het Champions League-duel met SS Lazio.

Schrok hij van het optreden van de landskampioen? "Ik schrik niet zo snel. Ik zat vooral vol bewondering te kijken", zegt Oosting tegen TC Tubantia. "Ze hebben met PSV de beste ploeg van de competitie. Feyenoord heeft een internationale ploeg, met echt veel kwaliteit. Als je geen druk op ze geeft, kunnen ze wel heel goed voetballen en dan met name Zerrouki. Van hem heb ik tegen Lazio enorm genoten. Wat een lefgozer aan de bal."

Oosting geeft zich echter niet zomaar gewonnen. "Geen mens is volmaakt he. We hebben bewondering, maar het blijven mensen. We gaan het zien. Iedereen praat over Feyenoord, ze hebben wapens, alles wat voetbal zo mooi maakt hebben ze. Maar dat maakt de uitdaging voor ons om er iets van te maken alleen maar mooier. We gaan er in elk geval alles aan doen en bereiden ons zo optimaal mogelijk voor."

Wat heet, de trainer sloot zich een middag op in zijn kantoortje in zijn huis in Emmen. "Mijn assistenten werden wel een beetje gek van mij. Ik stuurde ze clipjes van beelden, en dan heb ik het over de zoeken van de 6, kantwissels, Hartman en Stengs." 

Het is overigens nog onduidelijk of Michel Vlap weer inzetbaar is. Daarover beslist Oosting pas dit weekend.