Tottenham Hotspur verslaat Crystal Palace en verstevigt koppositie

Onbreekbaar Spurs verslaat ook Palace en verstevigt koppositie in Premier League

27 oktober 2023 om 23:00
Laatste update: 27 oktober 2023 om 23:00

Tottenham Hotspur heeft de geweldige seizoenstart vrijdagavond van een nieuw hoofdstuk voorzien. Ook Crystal Palace moest eraan geloven: 1-2. Door de zege heeft de ploeg van succestrainer Ange Postecoglou de koppositie in de Premier League weer een klein beetje verstevigd.

Van de eerste negen PL-wedstrijden won Spurs er al zeven. Twee duels eindigden in een gelijkspel. Die indrukwekkende reeks zorgde ervoor dat de bezoekers vrijdagavond afreisden naar Selhurst Park als koploper én in het bezit van 24 punten. Tegen Palace, de huidige nummer elf, was er zoals verwacht een basisplaats voor Nederlander Micky van de Ven, sinds kort Oranje-international.

Gemakkelijk ging het niet voor Postecoglou en co. Spurs was in de eerste helft wel beter, ook had het veel meer balbezit, maar tot scoren kwam het niet. De ban werd pas na 53 minuten spelen gebroken, toen Palace-verdediger Joel Ward de bal van dichtbij in eigen doel schoot. De thuisploeg kwam die klap niet meer te boven. Toen Heung-min Son na 66 minuten spelen de score verdubbelde, was de zege binnen. De Zuid-Koreaanse aanvaller, tevens aanvoerder sinds het vertrek van Harry Kane, maakte daarmee alweer zijn achtste doelpunt van dit seizoen. In de slotfase kwam Palace via Jordan Ayew nog terug tot 1-2, maar Spurs bleef overeind.

Door de nieuwe overwinning, de vierde op een rij, komen Postecoglou en co. nu op 26 punten. Naaste achtervolger Manchester City heeft er 21. Wel speelde The Citizens één wedstrijd minder. Komende zondag spelen ze de topper tegen Manchester United. Ook Arsenal heeft 21 punten. De ploeg van manager Mikel Arteta ontvangt zaterdagmiddag hekkensluiter Sheffield United.