Van Persie ziet Feyenoord ruime voorsprong verspelen in Youth League

25 oktober 2023 om 16:00

Feyenoord O19 is er niet in geslaagd ook de derde groepswedstrijd in de Youth League winnend af te sluiten. De ploeg van Robin van Persie liet drie zeker lijkende punten in de slotfase door de vingers glippen tegen SS Lazio: 2-2.

Feyenoord begon sterk aan het Europese duel met Lazio en kreeg op Varkenoord al snel een strafschop. Het cadeautje werd echter niet uitgepakt: Zepiqueno Redmond miste. Vlak voor rust kwam de verdiende voorsprong er alsnog. Uit een hoekschop kopt verdediger Djomar Giersthove raak.

Van Persie zag vervolgens dat zijn ploeg op een 2-0 voorsprong kwam via Jaden Slory. Het was zijn derde doelpunt in evenzoveel Youth League-wedstrijden. Aan de andere kant bleef Leo Sauer  doelpuntloos. Zijn meespelen betekent dat hij woensdagavond niet in actie komt tijdens het Champions League-duel van Feyenoord met Lazio.

Feyenoord leek af te stevenen op de zege, maar in de laatste twintig minuten ging het helemaal mis. Eerst tekende Luca Napolitano voor de aansluitingstreffer, gevolgd door de 2-2 van Filipe Bordon. Tussendoor kreeg Nassim El Harmouz een rode kaart. De Rotterdamse talenten staan nog wel aan kop in de Youth League-groep, met zeven punten uit drie duels.