Franse media zien 'ongrijpbare en angstaanjagende' PSV'er

Franse media zien 'ongrijpbare en angstaanjagende' PSV'er tegen Lens

25 oktober 2023 om 00:20

RC Lens wist na de zege op Arsenal niet opnieuw te stunten. Franse media oordelen dat PSV de thuisploeg bij vlagen liet lijden. Vooral Hirving Lozano en Johan Bakayoko worden geroemd. Luuk de Jong maakte een stuk minder indruk.

Het lokale La Voix du Nord zag dat Lens 'lang te lijden had onder de intensiteit van de Nederlanders, maar nooit opgaf'. Onder meer het defensieve trio wordt geroemd na het 1-1 gelijkspel. Gradit, Danso en Medina krijgen de hoogste cijfers: een 7. 'Zij toonden opnieuw hun impact.'

Met Nord Littoral was een andere lokale krant behoorlijk positief. 'In de eerste helft domineerde Lens, terwijl de tegenstander bijna geen kansen kreeg. Alleen door een bal van Hirving Lozano op de paal brak het koude zweet ze even uit. Lens kon de opening zelf echter ook niet vinden. En zoals zo vaak, en zeker in Europa, wordt dat afgestraft: domineren zonder te scoren. De Nederlanders begonnen sterker aan de tweede helft, Bakayoko scoorde. Maar Lens is dit seizoen nooit sterker dan op de momenten waarop het op achterstand staat. Na tien minuten werd het 1-1, waarna de wedstrijd fel bleef maar weinig kansen meer schiep.'

Ook L'Équipe heeft aandacht voor de veerkracht van Lens. 'Het punt lijkt misschien teleurstellend als we het vergelijken met de wedstrijd tegen Arsenal (2-1), maar de volledige waarde zal misschien pas duidelijk worden tijdens de eindafrekening. Op dit moment zorgt het gelijkspel ervoor dat Lens ongeslagen blijft. Daar zullen ze tevreden mee moeten zijn, zeker gezien de achterstand. Het zal Lens voldoening geven dat ze weer een negatieve situatie wisten om te draaien. Het was de derde keer dat ze op achterstand kwamen en ook de derde keer dat ze terugkwamen.'

L'Équipe vond PSV wel sterker beginnen. 'Lens werd vanaf het begin onder druk gezet door PSV, dat vastberaden was om zo dicht mogelijk bij het doel van de tegenstander te spelen. Het kostte de ploeg van Franck Haise een paar minuten voordat ze zich op hun gemak voelden. Door goed druk te zetten doken ze in de laatste dertig meter voor het doel op, maar de sterke periode werd niet beloond. Dat kwam door een gebrek aan nauwkeurigheid, zoals bij Machedo.

De toonaangevende sportkrant zag PSV het initiatief overnemen. 'Was er reden tot zorg? Dat bleek wel: Johan Bakayoko kwam tot scoren. Na de gelijkmaker werd Lens plotseling dynamischer, agressiever, sterker. Maar de rood-gele furie bracht de koploper van de Eredivisie niet aan het wankelen.'

Geniale flits Bakayoko
RMC Sport spreekt van een 'frustrerend gelijkspel' voor Lens. 'De ploeg blijft ongeslagen, maar verliest de koppositie in de groep. Twee weken na het grootse optreden tegen Arsenal moesten de fans vrezen voor een ongelukkige avond door een geniale flits van Johan Bakayoko. Hij gaf PSV de voorsprong na een fraaie collectieve aanval door raak te krullen met een bedriegelijk schot. Het was niet onverdiend, gezien het feit dat Hirving Lozano de paal al had geraakt. Lens stelde teleur, maar bleef wel ongeslagen. Over twee weken is de kans op revanche in Eindhoven.'

'Angstaanjagende' Lozano
'Dit was niet het resultaat waar het altijd euforische Stade Bollaert-Delelis op hoopte, maar Lens houdt een serieuze kans op de volgende ronde. De spelers van Lens moesten lang lijden door de mannen van Peter Bosz, geleid door een ontembare Hirving Lozano die de paal trof', aldus Le Figaro. 'De Nederlandse ploeg toonde zich technisch superieur en beloonde zich met een stijlvol doelpunt van Bakayoko. Maar Lens vocht terug, zoals ze ook tegen Sevilla en Arsenal deden.'

Het Franse dagblad concludeert verder dat Lozano 'van begin tot eind ongrijpbaar was'. De Mexicaan was zelfs 'angstaanjagend'. Luuk de Jong maakte minder indruk. De PSV-spits werd 'gemuilkorfd', klinkt het. 'Een spits van internationale allure, die eerder voor FC Barcelona en Sevilla speelde. Was het genoeg om opkomende, maar onervaren verdedigers bang te maken? De Man van de Wedstrijd-trofee voor Kevin Danso bewijst het tegenovergestelde. De Jong werd perfect gemuilkorfd en schoot geen één keer op doel.'