PSV moet genoegen nemen met punt in Frankrijk na wedstrijd met meerdere gezichten

24 oktober 2023 om 22:52
Laatste update: 25 oktober 2023 om 02:47

PSV is in een bewogen wedstrijd niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij RC Lens. In Frankrijk waren de Eindhovenaren bij vlagen dominant, maar de ploeg van Peter Bosz stond ook een behoorlijke periode onder druk. Daardoor gaf PSV een 0-1 voorsprong weg.

In het Stade Bollaert-Delelis ging PSV op zoek naar zijn eerste Champions League-overwinning van het seizoen, nadat het eerder verloor van Arsenal en gelijkspeelde tegen Sevilla. Bosz koos verrassend genoeg voor Malik Tillman in plaats van Guus Til, terwijl Sergiño Dest weer terugkeerde in de basis. PSV begon echter zeer matig aan de wedstrijd. De Eindhovenaren leverden bijzonder veel ballen in de opbouw in, waardoor Lens een aantal grote mogelijkheden kreeg.

Met wat kunst en vliegwerk bleef PSV op de been, ook omdat Lens slordig was in de aanval en afronding. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam PSV beter in de wedstrijd. Dat leverde na een klein half uur spelen zelfs een enorme kans op: Hirving Lozano krulde de bal op de paal. In het restant van het eerste bedrijf behield PSV de controle, al bleef het 0-0.

Terwijl het aan het begin van de tweede helft onrustig was op de tribunes, kwam PSV snel op voorsprong. Johan Bakayoko verschalkte Lens-doelman Brice Samba, die er niet heel goed uit zag, met een knal van afstand. Het zorgde voor vreugde bij de Eindhovense spelers en fans, maar dat was niet van lange duur. Lens gaf direct na de PSV-goal flink wat gas bij, waardoor de gelijkmaker tien minuten later al in het net lag.

Spits Elye Wahi werkte een voorzet achter Walter Benítez, na matig verdedigen van Olivier Boscagli en André Ramalho. Lens rook daarna bloed, nam het initiatief en ging op jacht naar de winnende treffer. Toch kreeg PSV ruim tien minuten voor tijd nog de grootste kans van de slotfase. Joey Veerman schoot een vrije trap, die nog aangeraakt werd, rakelings naast. Daardoor eindigde het treffen tussen Lens en PSV in een 1-1 remise.

Door het gelijkspel staat PSV onderaan in Groep B van de Champions League, na drie wedstrijden. De Eindhovenaren beschikken net als Sevilla over twee punten, maar hebben een minder doelsaldo. Lens heeft nu vijf punten, terwijl Arsenal aan kop gaat met zes punten. Over ruim twee weken, als de Ligue 1-ploeg naar Eindhoven komt, weet PSV daardoor wat het te doen staat: alleen een overwinning volstaat om volop in de race te blijven voor overwintering in de Champions League.