Negatief record Ajax

Nieuw clubrecord voor Ajax na Utrecht-debacle: acht duels op rij zonder zege

22 oktober 2023 om 14:54
Laatste update: 22 oktober 2023 om 15:03

Ajax heeft zondag op bezoek bij FC Utrecht een nieuw clubrecord gevestigd. De Amsterdammers wisten in De Galgenwaard voor de achtste keer op rij, in alle competities, niet te winnen. 

Na een waar spektakelstuk, dat ook nog twee keer werd stilgelegd, verloor Ajax uiteindelijk met 4-3 van Utrecht. De druk op trainer Maurice Steijn lijkt door het nieuwe echec haast onhoudbaar geworden. Doordat hij en zijn ploeg opnieuw geen resultaat hebben weten te behalen, breekt Ajax een record van het seizoen 1964/65. 

Toen grepen de Amsterdammers in het slot van het seizoen in totaal zeven keer naast een zege. Ajax pakte in dat seizoen tegen Telstar, DOS, GVAV, PSV, Feyenoord, Fortuna 54' en SC Enschede in totaal slechts vier punten. Komende donderdag zal blijken of het pijnlijke record voor Steijn en co. weer een stukje verder zal worden opgeschroefd. Dan is Brighton de tegenstander in de Europa League. 

De laatste zege van Ajax dateert van 24 augustus, toen er op bezoek bij Ludogorets met 1-4 werd gewonnen. Daarna volgde puntenverlies tegen respectievelijk Ludogorets (0-1), Fortuna Sittard (0-0), FC Twente (3-1), Olympique Marseille (3-3), Feyenoord (0-4), (AEK Athene (1-1), AZ (1-2) en Utrecht (4-3). 

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!