El Ahmadi en Perez prijzen opvallende PSV-uitblinker

El Ahmadi stipt mogelijk PSV-probleem aan: 'Dat wordt moeilijker voor Bosz'

21 oktober 2023 om 21:13

Guus Til maakte zaterdag alweer zijn vierde treffer van het seizoen in de Eredivisie, hoewel hij geregeld bankzitter is bij PSV. ESPN-analist Karim El Ahmadi denkt dat het voor trainer Peter Bosz steeds lastiger wordt om spelers te passeren.

"Til doet het iedere keer goed als hij in de basis staat. Die nummer tien-positie wordt elke keer moeilijker", concludeert El Ahmadi bij De Eretribune. "Bosz is nu veel aan het rouleren. Maar ik denk dat jongens straks wel willen spelen in bepaalde wedstrijden. Die zeggen dan ook: ik heb elke wedstrijd een goal gemaakt en in de grote wedstrijden speel ik niet. Dat wordt moeilijker voor Bosz, die zal keuzes moeten gaan maken."

Til concurreert met Ismael Saibari, Malik Tillman en Isaac Babadi. De vijfvoudig international ontvangt lof. "In een wedstrijd waarin Fortuna het best wel klein maakt, is het ook wel goed dat er een speler is die loopacties maakt om andere mensen vrij te krijgen. Hij staat ook altijd op de goede plaats om het af te maken", aldus El Ahmadi.

Perez is eveneens complimenteus. "Hij is een mooi voorbeeld van een speler die beter wordt als het team draait. Vorig jaar was het heel vaak dat hij mee moest voetballen, toen dachten mensen dat hij niet kon voetballen. Maar nu komt hij in zijn kracht, hoeft hij alleen zijn loopjes te maken en lijkt hij een heel goede speler. Hij moet niet de lijnen uitzetten."

De Deen vergelijkt Til met Jon Dahl Tomasson. "Hij maakt zo veel meters. Ik kan daar wel waardering voor opbrengen, omdat je ook heel vaak voor niks loopt."