Perez spreekt verbazing uit over psycholoog Almere City

Perez spreekt verbazing uit: 'Beetje kinderachtig, wees dan een grote vrouw'

21 oktober 2023 om 20:58

Kenneth Perez vindt het 'een beetje kinderachtig' van Almere City-psycholoog Annemieke Zijerveld om voorlopig een stap terug te doen. Na haar stevige uithaal naar Ajax en Maurice Steijn zit ze voorlopig niet op de bank bij de promovendus.

Zijerveld kreeg deze week een golf van kritiek over zich heen, nadat ze zei 'gebroken spelers' te zien bij Ajax door de manier waarop er leiding wordt gegeven door Steijn en zijn staf. "Ik zie gewoon heel zwak leiderschap met gefrustreerd gedrag", zei ze onder meer. Zijerveld besloot in de aanloop naar NEC - Almere City een stap terug te doen. Dat vindt Perez te ver gaan.

Volgens de ESPN-analist viel het allemaal wel mee wat de clubpsycholoog zei. "Daarom vind ik het een beetje kinderachtig dat ze niet op de bank zit", aldus Perez bij De Eretribune. "Dan moet je een grote vrouw zijn en zeggen: oké, ik heb dit gedaan en nu laat ik me gewoon weer zien. Niet in de luwte verdwijnen. Maar misschien is ze het niet gewend en dan is alles best wel impressive."

De situatie van Zijerveld gaat Almere-trainer Alex Pastoor 'aan het hart', vertelt hij bij ESPN. "De spin-off is dermate negatief dat ze heeft besloten om een stap terug te doen. Hoe lang dat duurt? Dat weet ik niet. Daar kan en wil ik niks over zeggen. Het liefst had ik haar er vanavond ook bij gehad. Dat had ook gekund, natuurlijk. Maar ze is er alsnog bij, want ze heeft heel veel invloed gehad binnen deze club."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!