Chelsea geeft riante voorsprong weg: Arsenal knokt zich terug

Chelsea geeft riante voorsprong weg: Arsenal knokt zich terug in Londense derby

21 oktober 2023 om 20:25
Laatste update: 21 oktober 2023 om 20:29

Chelsea heeft zaterdag een riante voorsprong uit handen gegeven in de Premier League-topper tegen Arsenal. De Londense rivalen speelden op Stamford Bridge met 2-2 gelijk.

De nieuwe manager Mauricio Pochettino kende een belabberde start bij Chelsea. Zijn ploeg wist slechts één van de eerste zes duels te winnen. De laatste weken was er sprake van een voorzichtige kentering met zeges op Brighton (League Cup) en Fulham en Burnley (Premier League). Met Arsenal volgde zaterdagavond de ultieme test. The Gunners wonnen voor de interlandperiode nog van Manchester City.

Chelsea kende desondanks een droomstart. Het opgeleefde team van Pochettino begon vol vertrouwen en kreeg na een kwartier bovendien een flinke boost. Een kopbal van Mykhaylo Mudryk kwam op de hand van William Saliba en de arbiter wees naar de stip. Cole Palmer benutte het buitenkansje. Arsenal hapte naar adem in die openingsfase, maar nam naarmate de eerste helft vorderde wel het initiatief over. De thuisploeg vond dat echter wel prima en werd eigenlijk niet in verlegenheid gebracht.

In de tweede helft werd de opgave van Arsenal al snel nog een stukje moeilijker. Mudryk maakte zijn eerste treffer in eigen stadion en die mocht er zijn ook. Van buiten het zestienmetergebied lepelde de linksbuiten de bal zomaar in het doel. Of het zo bedoeld was is de vraag, maar fraai was het wel. Het was een luxe voor Chelsea, maar The Gunners gaven zich niet gewonnen. De druk op het doel van Robert Sanchez, die voor rust al een paar keer weifelend oogde, werd opgevoerd. Aan de andere kant waren Palmer en Jackson echter dicht bij de 3-0. Toch tekende Declan Rice na 77 minuten voor de aansluitingstreffer. Hij kreeg de bal zomaar in de voeten geschoven door Sanchez.

Plots bleek het vertrouwen van Chelsea toch nog broos. De Belg Trossard sleepte uiteindelijk een punt uit het vuur voor de bezoekers. Hij stond volledig vrij bij de tweede paal en profiteerde dankbaar. Zo behield Arsenal op de valreep zijn ongeslagen status in de Premier League. Net als Manchester City staat de ploeg van Arteta nu op 21 punten. Chelsea staat negende met twaalf punten.