Steijn Ibiza kritiek De Mos

De Mos spot grootste probleem bij Ajax: 'Zie je vanaf de keeper tot voorste linie'

21 oktober 2023 om 11:10

Aad de Mos vindt het niet echt verstandig dat Maurice Steijn tijdens de interlandperiode naar Ibiza vertrok. De oud-trainer ziet ook dat Ajax geen goede fase doormaakt en vindt dat de trainer van de Amsterdammers rekening moet houden met de beeldvorming.

"Je weet dat alle ogen op jou gericht zijn", vertelt De Mos in gesprek met SoccerNews. "Het draait voor geen meter, dus als ik hem was geweest had ik dit niet gedaan." Steijn kreeg wat kritiek over zich heen nadat hij op het vliegtuig naar Ibiza stapte tijdens de interlandbreak bij Ajax. "Alle ploegen hebben wel twee of drie vrije dagen. Ik had alleen nooit de publiciteit gezocht. Lijkt me niet verstandig in deze omstandigheden."

De Mos spot ook wel waar de problemen zitten in het spel van Ajax. "Het probleem zit hem voornamelijk in balbezit. Ze kunnen de vrije man eigenlijk nooit vinden. Dat zie je vanaf de keeper tot aan de voorste linie. Ze hebben heel veel problemen bij de organisatie op het veld bij balverlies." Ajax neemt het aanstaande zondag op tegen FC Utrecht in de Galgenwaard. Als die wedstrijd wordt verloren is de kans aanwezig dat Ajax hekkensluiter wordt.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!