Update over toekomst Babadi bij PSV: 'Dat het zolang duurt, zegt wel iets'

Update over toekomst Babadi bij PSV: 'Dat het zolang duurt, zegt wel iets'

21 oktober 2023 om 09:17

PSV stelt alles in het werk om het aflopende contract van Isaac Babadi te verlengen. De Eindhovenaren willen ver gaan voor het achttienjarige toptalent, maar het is duidelijk dat de gesprekken moeizaam verlopen. Dat stelt clubwatcher Marco Timmer in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

"Het feit dat het zolang duurt, zegt wel iets", erkent Timmer in #DoneDeal. De Voetbal International-verslaggever legt uit wat de stand van zaken is. "PSV doet er alles aan. Ik krijg steeds door vanuit PSV en ook van rondom die jongen dat hij graag wil blijven. PSV ziet hem als een groot talent. Peter Bosz herhaalt dat ook steeds. Ik heb ook echt wel het idee dat hij nog wel zijn minuten in het eerste elftal gaat maken dit seizoen."

"Hij is natuurlijk als een raket begonnen dit seizoen", vervolgt Timmer, onder meer verwijzend naar het optreden van Babadi tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal. Daarna verdween de spelmaker echter enigszins uit beeld. "Waar die jongen een beetje bang voor is, is dat als hij nu tekent hij niet bij PSV 1 blijft en weer naar Jong PSV moet. Terwijl hij zich eigenlijk wil doorontwikkelen in PSV 1. Dan moet je ook zeggen dat de concurrentie op tien moordend is, al kan hij natuurlijk ook op de flank."

Volgens Timmer erkent PSV ruiterlijk dat Babadi een groot talent is. "Ze zijn echt voornemens om daar in financiële zin iets aan te doen. Maar dat het moeizaam gaat, is ook duidelijk. Dat heeft alles te maken met perspectief, met geld en misschien wel met andere grote clubs die op hem azen. Dat laatste weten wij op de achtergrond iets minder, dan die jongen en zijn entourage zelf. Maar als jij jezelf met een langjarig contract committeert aan PSV, betekent dat ook dat je duurder wordt."

"Het sleept zich voort, maar ik heb wel de indruk dat er vanuit PSV veel aan wordt gedaan", besluit de clubwatcher.