Zomeraanwinst Ajax: 'Frenkie de Jong is mijn idool, ik kijk veel naar hem'

Zomeraanwinst Ajax: 'Frenkie de Jong is mijn idool, ik kijk veel naar hem'

21 oktober 2023 om 07:42

Sivert Mannsverk is groot fan van Frenkie de Jong. De Noorse zomeraanwinst van Ajax stelt veel beelden van de Nederlandse ster te bekijken. Gastón Ávila kijkt juist veel naar landgenoten Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez.

Bij Inside Ajax van Ziggo Sport steekt Mannsverk de loftrompet over Frenkie de Jong. "Frenkie de Jong is mijn favoriete speler. Hij is mijn idool van de afgelopen jaren. Hij is het voorbeeld van een moderne voetballer. Ik kijk veel naar hem en zie al zijn wedstrijden bij FC Barcelona. Ik heb ook veel van zijn wedstrijden bij Ajax gezien", stelt de 21-jarige middenvelder.

Ávila is onder de indruk van zijn Argentijnse voorgangers in Amsterdam. "Nico is agressief en een heel complete voetballer. Hij is iemand naar wie ik opkijk. Hij blijft maar gaan en is een fenomeen", begint hij over Tagliafico. "En Lisandro is echt een beest in het veld. Ik volg hem al sinds hij bij Newell’s Old Boys speelde. Hij viel mij op door zijn manier van spelen, zijn agressiviteit. Hij speelt met het karakter van een typische Argentijn. En hij is ook nog een geweldig persoon."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!