Kieft begrijpt roep om De Jong niet: 'Was altijd twaalfde of dertiende man'

Kieft geen voorstander van Oranje-terugkeer: 'Altijd twaalfde of dertiende man'

20 oktober 2023 om 23:03
Laatste update: 20 oktober 2023 om 23:15

Wim Kieft is geen voorstander van een terugkeer van Luuk de Jong in het Nederlands elftal, zo stelt hij in zijn column in De Telegraaf. Eerder deze week brak Ruud Gullit in het programma Rondo een lans voor De Jong, en noemde hij hem de beste spits die Nederland heeft. Kieft kan zich hier echter niet vinden.

De oud-spits verwijst onder meer naar de huidige blessuregolf waar Oranje mee te maken heeft. "Hij zit in een geweldige periode bij PSV, maar vergeet niet toen hij beschikbaar was voor Oranje hij altijd twaalfde, dertiende of veertiende man was. Wanneer iedereen fit is, zal dat niet anders zijn."

"Als Memphis Depay en Cody Gakpo niet beschikbaar zijn en Koeman moet terugvallen op Wout Weghorst, dan krijg je snel dat de buitenwacht om De Jong roept", vervolgt Kieft, die stelt dat zowel De Jong als Weghorst geen basismateriaal is voor het Nederlands elftal. "Wel kunnen spelers als zij een nuttige rol vertolken om iets te forceren", vult hij aan. "Zoals Weghorst deed op het WK met twee doelpunten in de kwartfinale tegen Argentinië."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!