Bergwijn in picture van Saudische clubs

Bergwijn in 'picture' van Saudische clubs: 'Denk dat hij daarvoor openstaat'

20 oktober 2023 om 17:45

Steven Bergwijn staat in de 'picture' van grote clubs uit Saudi-Arabië, aldus Valentijn Driessen. De chef sport van De Telegraaf vertelt in de podcast Kick-off dat Ajax de komende periode flink moet gaan bezuinigen, en dat een verkoop van Bergwijn voor behoorlijk wat financiële ademruimte zou kunnen zorgen. Collega en Ajax-watcher Mike Verweij verwacht dat de vleugelaanvaller zelf ook wel open zou staan voor een dergelijke stap. 

"Er moet over de hele linie bezuinigd worden", aldus Driessen. "Wat doe je dan? Dure krachten wegsnijden bijvoorbeeld. Bergwijn is natuurlijk iemand die wel in de picture staat van grote clubs in Saudi-Arabië. Dat is wel iemand die ook geld oplevert. Als je met Mikautadze (Georges, red.) aan komt zetten, dan krijg je daar natuurlijk weinig voor. Dan is Bergwijn, waar afgelopen zomer vanuit Saudi-Arabië al belangstelling voor bestond, iemand de je heel goed zou kunnen verkopen."

Bergwijn, die in de zomer van 2022 neerstreek in Amsterdam, bleef na een teleurstellend debuutjaar uiteindelijk bij Ajax. Verweij verwacht dat de vlag er inmiddels anders bijhangt, en dat een lucratieve transfer naar het kapitaalkrachtige land voor de Oranje-international zeker aantrekkelijk klinkt. "Ik denk ook dat Bergwijn daarvoor openstaat. Hij is hier naar toegekomen met een bepaald plan, om weer mee te doen in de Champions League. Dat zit er volgend seizoen waarschijnlijk niet in, dit seizoen ook niet, dus ik kan me voorstellen dat hij wel redelijk teleurgesteld is met wat er om hem heen gebeurt."

Verweij doelt daarmee niet alleen op de sportieve malaise, maar ook de grote exodus van afgelopen zomer. Toen vertrokken spelers als Dusan Tadic, Jurriën Timber, Edson Álvarez en Mohammed Kudus. "Ik denk dat hij (Bergwijn, red.), door wie er allemaal weg is gegaan, ook wel denkt: het is een mooi moment om weg te wezen."