Steijn positief ondanks twijfelgevallen: 'Interlandperiode was goed'

Steijn benut interlandperiode, maar heeft vier twijfels: 'Hoop dat schade meevalt'

20 oktober 2023 om 14:58

Maurice Steijn pakt de draad met frisse moed weer op bij Ajax. De geplaagde trainer denkt dat de Amsterdammers baat hebben gehad bij de interlandperiode. Zondag wacht het uitduel bij FC Utrecht.

Steijn zag tijdens de interlandperiode 'goede dingen'. "De interlandperiode was goed voor mij en de staf. We hebben met een kleine groep doorgetraind, want het gros was weg. Ik heb veel wedstrijden van ons, FC Utrecht en van onze internationals bekeken. Daar heb ik mooie dingen gezien en dat is positief", zegt hij op de clubsite. "Ze hebben allemaal veel minuten gemaakt."

De oefenmeester heeft zijn groep inmiddels weer compleet. "Iedereen is inmiddels weer aangesloten met het oog op zondag. De jongens zijn even weggeweest en ik zie frisse en vrolijke gezichten op de club", vervolgt Steijn, die wel met enkele twijfelgevallen kampt naar de ontmoeting met Utrecht. "We hebben wat problemen richting zondag. Er zijn een aantal blessuregevallen die hopelijk op tijd hersteld zijn. Steven Berghuis, Branco van den Boomen, Benjamin Tahirović en Devyne Rensch zijn allemaal twijfelgevallen. Ik hoop dat de schade meevalt." Ook Silvano Vos is niet okselfris, maar de middenvelder zit sowieso nog een schorsing uit.

Steijn hoopt zondag eindelijk weer eens te winnen met Ajax en een ommekeer in gang te zetten. "FC Utrecht-uit is een mooie, maar traditioneel lastige wedstrijd. Zij hebben het zwaar, net als wij. Ik verwacht een pittig duel op het scherpst van de snede. Beide teams hebben een overwinning nodig."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!