Ajax AZ Kroes

De Telegraaf: Van Gaal en Van Praag gaan uit van eerdere komst Kroes naar Ajax

19 oktober 2023 om 21:37
Laatste update: 19 oktober 2023 om 21:53

Erevoorzitter Michael van Praag en rvc-adviseur Louis van Gaal hebben inmiddels met AZ gesproken over de mogelijkheid om Alex Kroes eerder dan 15 maart 2024 te laten beginnen aan zijn werkzaamheden als de nieuwe algemeen directeur van Ajax. Dat meldt De Telegraaf donderdagavond. 'Meerdere bronnen' bevestigen tegenover de krant dat het gesprek tussen beide partijen 'constructief' is geweest. Er zijn echter nog geen definitieve beslissingen gemaakt. Van Praag en Van Gaal denken desondanks wel dat een vroegtijdige komst van Kroes waarschijnlijk is. 

De onderhandelingen tussen Ajax en AZ worden vanwege de eisen van de Alkmaarders als 'gecompliceerd' omschreven, maar Van Praag en Van Gaal rekenen er ondanks dat op dat ze Kroes vanaf 1 januari 2024 al kunnen verwelkomen in de Johan Cruijff ArenA. Aanvankelijk zou de voetbaldirecteur vanwege een concurrentiebeding pas in september 2024 mogen beginnen. 

Begin vorige maand maakte AZ echter bekend een overeenstemming te hebben bereikt met Kroes over de nieuwe datum (15 maart), en de voorwaarden van zijn indiensttreding bij de Amsterdammers. 'Door de enorme chaos bij Ajax heeft die club de hoop dat de datum nog verder naar voren kan worden gehaald', zo tekent De Telegraaf op. 

Definitieve knopen zijn er donderdag nog niet doorgehakt, maar de Alkmaarders hebben wel aangegeven zich constructief op te stellen. Totdat de volgende onderhandelingen plaatsvinden zal er een 'radiostilte' in stand worden gehouden. Bij die volgende onderhandelingen zal er nog wel 'water door de Rijn moeten stromen', maar op dit moment zijn alle partijen 'positief gestemd'.