Voormalig Ajax-target dendert door in Duitsland en pakt individuele prijs

Voormalig Ajax-target dendert door in Duitsland en is Speler van de Maand

19 oktober 2023 om 16:28
Laatste update: 19 oktober 2023 om 20:20

VfB Stuttgart-spits Serhou Guirassy is donderdag uitgeroepen tot Bundesliga Speler van de Maand september. De 27-jarige aanvaller was afgelopen zomer nog hard op weg naar Ajax.

Ajax kon Guirassy naar verluidt voor een bedrag tussen de vijftien en twintig miljoen euro overnemen. Uiteindelijk nam Stuttgart de international van Guinee definitief over van Stade Rennes en haalden de Amsterdammers Chuba Akpom. Guirassy is in de Bundesliga bezig aan een zeer indrukwekkend seizoen.

In zijn eerste zeven competitiewedstrijden was hij dertien keer trefzeker, terwijl hij in het eerste DFB Pokal-duel van het seizoen ook scoorde én een assist gaf. Guirassy is momenteel topscorer van de Duitse competitie, waarin hij Harry Kane (Bayern München, acht goals) en Victor Boniface (Bayer Leverkusen, zeven goals) achter zich laat.

Guirassy troeft Kane, Boniface, Leroy Sané en Alejandro Grimaldo af in de strijd om Speler van de Maand. "Ik wil graag mijn teamgenoten bedanken. Zonder hen was het niet mogelijk geweest", laat hij weten op de clubsite van Stuttgart.