Fans United geïrriteerd door geheimzinnig blessurebeleid Ten Hag

Geheimzinnig blessurebeleid Ten Hag roept frustraties op in Manchester

19 oktober 2023 om 13:10

Het geheimzinnige blessurebeleid van Erik ten Hag begint Manchester United-fans te irriteren, schrijft Manchester Evening News. De Engelse regiokrant beweert ook dat het beleid bewust gekozen is.

Manchester United is relatief geheimzinnig over blessures tijdens het bewind van Ten Hag. Dat komt omdat hij geacht wordt informatie over blessures als medisch vertrouwelijk te beschouwen, wat betekent dat alleen de speler kan beslissen of hij wil onthullen om wat voor blessure het gaat. Een goed voorbeeld hiervan gaf Ten Hag in de voorbereiding op het duel met Nottingham Forrest, toen hem gevraagd werd meer informatie te geven over de fitheid van Luke Shaw en Mason Mount. "Dat kunnen we niet doen, het is tegenwoordig persoonlijk. Ze zullen een tijdje afwezig zijn, Luke wat langer dan Mason", antwoorde de trainer van United toen. 

Dat beleid valt volgens de Engelse krant slecht bij de supporters van United. Dat de club bijvoorbeeld geen mededeling deed van de operatie van Malacia, wordt onbegrijpelijk genoemd. Het achterhouden van informatie zou alleen maar zorgen voor speculatie, wat ongezond is en in strijd met het belang van de club. 

Ten Hag wordt tijdens persconferenties in Carrington regelmatig door journalisten op de zaak aangesproken, maar houdt over het algemeen zijn lippen stijf op elkaar. Zijn antwoorden zijn altijd kort en bondig en de Nederlandse trainer heeft de neiging zo min mogelijk informatie te geven over een blessure.