'AC Milan zoekt nieuwe spits en kijkt naar voormalig Jong Oranje-aanvaller'

'AC Milan zoekt nieuwe spits en kijkt naar voormalig Jong Oranje-aanvaller'

18 oktober 2023 om 13:12
Laatste update: 18 oktober 2023 om 13:24

Joshua Zirkzee mag volgens Italiaanse media rekenen op belangstelling van AC Milan. De 22-jarige aanvaller valt op door zijn goede spel bij Bologna.

Bij AC Milan zijn ze achter de schermen alvast bezig met de toekomstige selectie. Huidige spits Olivier Giroud (37) wordt er niet jonger op en daarom kijkt de leiding van de Italiaanse club naar nieuwe aanvalsmogelijkheden. Volgens TuttoSport is onder anderen Zirkzee op de radar van de koploper van de Serie A verschenen en houdt AC Milan de ontwikkelingen van de jonge Nederlander in de gaten. 

Op dit moment staat Zirkzee onder contract bij Bologna, nadat hij vorige zomer voor zo'n 8,5 miljoen euro overkwam van Bayern München. Dit seizoen is de Nederlandse aanvaller goed voor drie doelpunten en één assist in negen officiële wedstrijden voor Bologna, dat elfde staat in de Serie A. 

In de laatste speelronde voor de interlandbreak was Zirkzee nog belangrijk voor zijn ploeg. Hij scoorde in de uitwedstrijd tegen Internazionale de 2-2, waardoor Bologna een punt mee naar huis nam.