Boulahrouz overtuigd bij Oranje: 'Deed beetje wat Frenkie normaal gesproken doet'

Boulahrouz ziet Oranje-verrassing: 'Het boeit hem niet tegen wie hij speelt'

17 oktober 2023 om 20:22

Khalid Boulahrouz is fan van Tijjani Reijnders. De voormalig Oranje-international ziet dat Reijnders een goede indruk achter heeft gelaten in de afgelopen interlandperiode, terwijl de middenvelder in een Frenkie de Jong-achtige rol speelde.

Reijnders maakte tegen Frankrijk zijn basisdebuut, terwijl hij ook mocht starten op bezoek bij Griekenland. In beide duels was hij één van de betere spelers aan Nederlandse zijde. "Als je kijkt naar Reijnders: hij speelde beide wedstrijden zijn eigen spel, vond ik", begint Boulahrouz in de studio van Ziggo Sport. "Hij speelde niet zomaar om het afspelen. Er zit gewoon heel veel dynamiek in zijn spel."

"Hij is ook niet bang om zijn acties te maken. In zijn totaliteit laat hij gewoon zien: het boeit hem niet tegen wie hij speelt, hij speelt gewoon zijn eigen spel", vervolgt Boulahrouz. "Zowel in balbezit als bij balverlies. Hij is een beetje wat Frenkie de Jong normaal gesproken bij Oranje is: het cement tussen de aanval en verdediging. Hij heeft een hele goede indruk achtergelaten, denk ik."